Verslag van een bijzonder jaar!                                                                                                        

Wat een raar jaar, hebben we achter de rug en helaas kunnen we nog steeds niet wensen vervullen op de manier zoals we dat het liefst doen. 

Maar we hebben onze creativiteit afgelopen jaar op een iets andere manier ingezet, waardoor we toch een aantal wensen hebben kunnen uitvoeren! Daarnaast hebben we ook nog een keer een groot aantal wenskinderen in het zonnetje kunnen zetten tijdens de Sinterklaas periode.

Hieronder het verslag van wat de vrijwilligers van WENSSTICHTING DRENTHE in deze bijzondere periode onder andere hebben gedaan;

Team Meppel had een aantal wensen 'op de plank' liggen die helaas door Covid-19 niet uitgevoerd zouden kunnen worden, zoals de wensteams dat normaal gesproken doen. Echter heeft dit team een mooi alternatief bedacht. De gezinnen kregen een leuke brief, waarin ze zelf aan konden geven welk dagje uit ze graag met hun gezin zouden willen ondernemen.

Wij zijn blij verrast met de leuke dag verslagen, prachtige foto's en lieve bedankjes.

Bij vervulde wensen leest u de ervaringen van de gezinnen die een dagje op pad gingen.

Wensteam Emmen had een aantal wensen die ze toch graag door wilden laten gaan, echter Corona gooide roet in het eten, maar dit creatieve team heeft gezocht naar een manier om, 'Corona-proof', toch enkele gezinnen een mooie wensdag te bezorgen. Zo mocht Destiny met haar gezin een heerlijke dag beleven in Hellendoorn. De blijdschap was al groot toen er 2 dagen voor de wensdag een prachtige mand, gevuld met allerlei cadeautjes om 'alvast in de stemming te komen' werd gebracht bij het gezin, lees bij vervulde wensen hoe zij dit gebaar en de wensdag hebben ervaren.

Corona zorgde ook voor problemen bij de uitvoering van wensen bij Wensteam Assen, maar ook daar hebben we gelukkig hele creatieve mensen, met goede connecties, dus bedachten ze het volgende.

Wensteam Assen zocht contact met Sinterklaas, gelukkig kennen ze Sinterklaas heel goed en hebben ze hem gevraagd om iets extra's te regelen voor enkele wenskinderen, die al een tijdje op hun wensdag moeten wachten. Uiteraard wilde Sinterklaas hier heel graag zijn bijdrage aan leveren, maar hij had het best druk en zo bedachten ze samen het plan dat Margret en Dido de cadeautjes gingen 'shoppen', Sinterklaas schreef een prachtige en persoonlijke mail en de cadeautjes werden op 3 december bij de kinderen afgeleverd.

Het team ontving al heel snel na deze actie prachtige foto's van hele blije kinderen, die onder de indruk waren van de mooie en lieve mail die ze van Sinterklaas hadden ontvangen en ook van hun cadeautjes, uiteraard werden de leuke reacties en mooie foto's ook nog even gemaild naar Sinterklaas. Wat een perfecte samenwerking was dit weer!